Vremenska prognoza za HR i BIH [svakodnevna]

Nakon pogoršanja vremena i oluja koje su regijom harale proteklih dana, vrijeme će se danas nakratko stabilizirati, tako da će biti uglavnom sunčano, stabilno ali i dalje razmjerno svježe i hladno vrijeme za doba godine osobito ujutro.

Kao što možete vidjeti prema priloženim slikama temperatura jutrošnje i sutrašnje jutro će osobito biti neprimjereno hladni za doba godine, kada se temperature nerijetko mogu spustiti do 10 ponegdje i ispod tih vrijednosti.

Osobito se to odnosi na kopno Hrvatske, Bosnu i Srbiju.

Dnevne temperarture neće prelaziti 28C, tako da ćemo danas i sutra, temperaturno imati razmjerno svježe i ugodno vrijeme.

U toku sutrašnjeg dana uz jači razvoj oblaka na sjeverozapadu kopnene Hrvatske i sjevernom Jadranu, zatim zapadu, sjeveozapadu, jugozapadu i dijelu srednje i istočne Bosne, sjeveru Hercegovine, zapadu, jugozapadu, te dijelu centralne Srbije i sjeveru Crne Gore uz jači razvoj oblaka treba računati na lokalne pljuskove i grmljavine. Moguće su jače nepogode.

U ostatku regije sutra uglavnom sunčano vrijeme uz porast oblaka.

Nakon današnje slabije bure sjeverozapadnog vjetra, sutra će vjetar okretati na južne i jugozapadne smjerove, što će biti u uvod u novu promjenu vremena koja stiže za vikend.

U subotu se očekuje novo jače pogoršanje vremena s kišom, pljuskovima i grmljavina ma koji će se brzo proširiti u noći na nedjelju na gotovo cijeli Balkan.

Pri tome se ponovno mora upozoriti na lokalnu mogućnost jačeg olujnog nevremena uz obilne pljuskove, jak i olujni vjetar, grad ( tuču ) intezivnu grmljavinu i lokalne bujične poplave.

Nastaviti će se neprimjereno hladno vrijeme uz okretanje vjetra na istočne i sjeveroistočne smjerove, ponajprije tokom nedjelje i ponedjeljka.

Početak idućeg tjedna nosi promjenjivo vrijeme.

Češća kiša i grmljavinski pljuskovi očekuju se u sjevernoj Makedoniji, zatim Bosni, istoku i dijelu srednje Hrvatske, Srbiji, sjeveru Crne Gore i sjeverne Hercegovine.

Više sunčana vremena očekuje se na Jadranu, obalnim i priobalnim dijelovima Crne Gore i ostatku Hercegovine.

Ipak i u ovim područjima ne smije iznenaditi kakav kratkotrajni pljusak uz grmljavinu.

Ako pogledamo slike odstupanja temperatura i oborina, ponovno se ne vidi nikakva dugotrajna stabilizacija vremena, ni val vrućine do daljnjeg.

Dakle, općenito u idućih 10 do 15 dana čeka nas nestabilno vrijeme uz povremenu kišu, pljuskove i lokalne grmljavinske oluje.

Biti ce tu kratkih epizoda uz dan,dva ili tri sunčana i stabilnijeg vremena.
Ipak daleko je to, pogotovo temperaturno od ljeta i vrućina kakve su znale biti u ovom doba godine u najtoplijem mjesecu u godini.

 

 
index Instagram400x230 youtube