Vremenska prognoza za HR i BIH [svakodnevna]

Kiša, pljuskovi grmljavine i lokalne grmljavinske oluje obilježili su noć iza nas, a bit će ih i danas. Jedan mali predah stiže tijekom sutrašnjeg dana, kada će se vrijeme posvuda stabilizirati uz sunčanije vrijeme.

Ipak krajem tjedna stiže novo pogoršanje vremena uz nove oborine i lokalne grmljavinske oluje.

Očekuje se relativno hladno vrijeme s obzirom na doba godine, tako da će ponegdje temperature biti iza desetak čak i više stupnjeva niže nego je uobičajeno za najtopliji mjesece u godini.

U Bosni, Srbiji kopno Hrvatske sjeveru crne gore i sjevernoj Makedoniji jutarnje temperature će se uglavnom kretati od 9C do 18C, a najviše dnevne od 16C do 24C.

U obalnim i priobalnim dijelovima Crne Gore, zatim na Jadranu i Hercegovini jutarnje temperature će se kretati od 14C do 22C, a najviše dnevne od 19C do 27C.

Na slikama koje vidite prikazana su temperaturna odstupanja i odstupanja oborina u našoj regiji i Europi.

Temperaturno našu regiju čeka znatno hladnije vrijeme nego je normalno za ovo doba godine i to za 6C do 10C, a moguće je lokalno i veće negativno odstupanje.

Također će količine oborina, ne samo u ovom nego i u idućem tjednu biti u pozitivnom odstupanju, što bi značilo da nas čeka još oblaka, oborina i grmljavinskih oluja.

I na kraju treba kazati da se za sada ne vidi do daljnjeg nikakav povratak ljetnih vrućina, i to onih na kakve smo navikli, barem ne do kraja ovog mjeseca.

Dakle ljeto je samo na papiru, a ova jaka promjena vremena vratiti će nas u jesenske okvire vremena, barem sudeći po temperaturama, i to osobito onim noćnim i jutarnjim.

Možda će nekima zatrebati i grijanje u najtoplijem, i po vrućinama poznatom mjesecu u godini.

Ipak događalo se i prije, ali da je neobično, to denfinitivno jest!!

Ugodan vam ostatak dana!!

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 10 Srpanj 2019 13:57
 
index Instagram400x230 youtube