Hercegovci se (ne)žele cijepiti?

Andrea Jurić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije, za N1 je govorila o najavi direktne nabavke cjepiva protiv koronavirusa u ŽZH.

“Radimo istraživanje tržišta i promociju cjepljenja. Bilježimo zainteresiranost građana u općoj populaciji i to ne samo na razini naše županije, nego na razini cijele Federacije. Imamo otvorene brojeve koji su službeno dostupni na našoj web stranici. Između 8 i 16 sati svaki dan bilo koji građanin koji bude zainteresiran za primanje komercijalnog cjepiva protiv covida može se nama javiti. Na osnovu ovih predbilježbi, veledrogerije su se obvezale da će izvršiti prvu dostavu cjepiva”, pojasnila je Jurić.

Jurić kaže da će nakon desetak dana predbilježbi dostaviti potreban broj cjepiva veledrogerijama, te da se cjepljenje planira redosljedom prijava.

“Cijena cjepiva je definirana zakonom, rabat od veledrogerija ne smije prijeći 8 posto, a cjepiva će se naručiti prema broju predbilježbi. Do sada je stiglo već 300 predbilježbi”, pojasnila je.

 
index Instagram400x230 youtube