Što očekivati od nove turističke sezone u Hercegovini? [video]

Turistička djelatnost u Hercegovini mnogima je bila glavni izvor prihoda, a ovoj regiji glavni motor i pokretač razvoja.

Pandemija koronavirusa doslovno je uništila tu priču. Dok smo još u zimskim mjesecima polako se razmišlja o tome kako krenuti u novu sezonu, kako privući turiste i pokušati spasiti što se spasiti može iz priče turizma, donosi RTV HB.

Hercegovina kao regija je tk hvatala zamah na tržištima Azije a sada su ugostitelji sretni zbog bilo koje grupe gostiju koja može odsjesti ovdje. Stjepan Primorac predsjednik turističkog klastera Hercegovina očekuje drugu promjenu kod turista koji su ranije trodnevnim boravcima gledali da obiđu više gradova i sredina.

Sada se kaže nada se da će se s tog obilnog turizma vratiti na stacionarni i više upoznati jednu regiju. Davor Ljubić, direktor turističke agencije G-Tour kaže da je najbitnije da se ljudi rasterete u glavi i da steknu povjerenja u putovanja i da se vrate svojim navikama.

Očekuje se da će gosti iz bogatiji zemalja dobro razmisliti gdje će sa svojim novcem. Hercegovina zbog avanturističkog turizma i prihvatljivih cijena može biti odabir.

 
index Instagram400x230 youtube