Primarna poljoprivreda: Aplicirajte za bespovratna sredstva od 30.000 do 200.000 KM po podnositelju prijave

U sklopu projekta Europske unije EU4AGRI objavljen je treći javni poziv vrijedan 3,5 milijuna KM za potporu investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta. 

3,5 milijuna KM

Na javni poziv se mogu prijaviti fizičke osobe obrti/poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća (uključujući vinogradarstvo i masline), uzgoj povrća (povrtlarstvo) i proizvodnja jaja, navodi bolji-ljubuski.com.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu iznose do 3,5 milijuna KM, a namijenjena su za podršku ruralnom razvoju, pogotovo u razdoblju trajanja pandemije koronavirusa.

Svaki podnositelj prijave, istaknuto je u pozivu, može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) i prijavu mora podnijeti isključivo samostalno.

Prijave do 15. veljače

Nadalje je navedeno da za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35 posto od ukupnog iznosa investicije, osim za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 20 posto.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. veljače do 15 sati, a javni poziv dostupan je na mrežnoj stranici eu4agri.ba.

Kažimo i to kako je EU4AGRI četverogodišnji projekt Europske unije vrijedan 20,25 milijuna eura, a provode ga i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

 
index Instagram400x230 youtube