Obilnije padaline u Hercegovini, upaljen žuti meteoalarm

U srijedu se u BiH očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, s kišom u južnim, zapadnim i jugozapadnim dijelovima.

Tijekom dana, kiša se očekuje i u ostalim područjima. Na planinama sa snijegom. Obilnije padaline u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padalina. Vjetar slab do umjeren jugoistočnog smjera, a u Hercegovini na trenutke i pojačan.

Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stupnjeva Celzijevih.

Upaljen je i žuti meteoalarm za Banja Luku, Mostar i Trebinje. U tim regijama očekuju se obilnije padaline.

Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će tokom dana biti lošija na zapadu i u Hercegovini, a sa dolaskom noći pogoršaće se u cijeloj zemlji.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini i u zapadnim područjima Bosne. U ostatku naše zemlje je moguća slaba rosulja. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je i magla ili niska oblačnost.
Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stupnjeva.

11.12.2020 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokm dana sa povremeno slabom kišom u Hercegovini, na planinama centralne i istočne Bosne može provijavat i slab snijeg.
Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 11 stupnjeva.

12.12.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u istočnim i jugoistočnim područjima i sa slabom kišom, a na planinama može provijavat i slab snijeg.
Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 11 stupnjeva.

 
index Instagram400x230 youtube