Na sjednici Stožera civilne zaštite ŽZH predstavljen prijedlog izolatorija za lakše oboljele

U petak, 13. studenog, održana je 35. izvanredna sjednica Stožera Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke na kojoj je o trenutnom stanju pandemije Koronavirusa (COVID-19) članove informirao Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, naglasivši velik broj trenutno oboljelih osoba koji je trenutno iznad 600 aktivno oboljelih osoba na prostoru Županije i veliku smrtnost osoba.

Informaciju o kontroli provođenja Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite podnio je Nikica Tomas, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove. Tomas je između ostalog naglasio 34 izdana prekršajna naloga u protekla 4 tjedna za prekoračenje radnog vremena i za kršenje Zapovijedi Stožera o broju osoba na organiziranim okupljanjima.

Predstavljen je prijedlog Izolatorija za pacijente s blažom kliničkom slikom koji će u narednim danima obići predstavnici Stožera.

Zaključkom je zadužen Zavod za javno zdravstvo ŽZH u suradnji s Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi ubuduće bazirati predložene mjere na osnovu incidencije broja novooboljelih za desetodnevno razdoblje. Prvi set mjera baziran na incidenciji broja oboljelih za desetodnevno razdoblje će biti predstavljen na idućoj sjednici.

Na sjednici Županijskog stožera civilne zaštite naglašena je potreba pridržavanja Zapovijedi i mjera, donesenih u svrhu zaštite pučanstva od zaraznih bolesti, kako bi se izbjegla potreba uvođenja restriktivnijih mjera.

 
index Instagram400x230 youtube