Inzko: Izbori su praznik demokracije

Visoki predstavnik Valentin Inzko pozvao je građane BiH da ostvare svoje demokratsko pravo da izađu i glasaju na lokalnim izborima u nedjelju, 15. studenog.

Izbori su praznik demokracije. Istovremeno, lokalni izbori se prije svega tiču konkretnih rješenja koja će pozitivno utjecati na svakodnevne živote građana, a ne izraz grandioznih planova za obranu naroda i zemlje. Ovo je vrijeme kada građani glasaju i time šalju jasnu poruku da zahtijevaju bolji život. Glas je osobna bonska ovlast svakoga građanina, a kako će ga iskoristiti – odredit će kvalitetu života za njih i njihove obitelji. Ne dozvolite da drugi odlučuju o vama, dragi građani, izađite na izbore i sami odlučite o životu u vašoj lokalnoj zajednici - rekao je visoki predstavnik, prenosi Fena.

Također je pozvao birače da zaštite i sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima tako što će se strogo pridržavati propisanih epidemioloških mjera kao što je nošenje maski i poštivanje konkretnih uputa koje su izdale lokalne izborne komisije, priopćeno je iz OHR-a.

 
index Instagram400x230 youtube