Vremenska prognoza za HR i BIH [svakodnevna]

Vrijeme danas i idućih dana promjenivije, ponajprije u Bosni, kopnu Hrvatske, zaleđu Dalmacije, sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu, dijelu centralne i južne Srbije, sjevera Crne Gore i jugozapada, zapada i sjeverozapada sjeverne Makedonije.

Također će u Hercegovini danas i sutra biti promjenjivije vrijeme, ponajprije na sjeveru, sjeverozapadu, zapadu i dijelu srednje Hercegovine.

Uz sunčana razdoblja i manje vruće, ali i dalje sparno vrijeme u gore navedenim područjima očekuje se popodnevni jači razvoj oblaka uz kišu, pljuskove i grmljavine.

Lokalno je moguće jače olujno nevrijeme, na što se treba svakako upozoriti.

Više sunčana vremena uz vruće ali ipak koji stupanj svježije vrijeme, očekuje se na jugu i jugoistoku Hercegovine, Dalmaciji, obalnim dijelovima Crne Gore, jugu, centralnom i istočnom dijelu sjeverne Makedonije.

Temperature će se uglavnom kretati od 21C do 33C, u sjevernoj Makedoniji, jugu Hercegovine i Dalmaciji lokalno do 34C ili 35C.

Danas i sutra u većem dijelu regije zapuhati će slab do umjeren sjeverni, sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Vjetar će tokom vikenda okretati na južne smjerove.

Vikend će ponovno proteći u znaku sunčanog i vrućeg vremena, osobito na Jadranu, Hercegovini, sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Na kopnu Hrvatske, sjeverozapadu, zapadu i sjeveroistoku Bosne, sjeverozapadu i zapadu Srbije u drugome dijelu subote, zatim u nedjelju očekuje se naoblačenje uz pljuskove, grmljavine i lokalne grmljavinske oluje.

Ovo će biti samo uvod u osjetniju destabilizaciju atmosfere i čestu kišu, pljuskove, grmljavine i grmljavinske oluje, koje će zahvatiti cijelu regiju u idućem tjednu, pogotovo se to odnosi na kraj tjedna.
Neprimjereno zahladiti, tako da će ovo biti zasigurno dobra prilika svima da odahnu od ljetnih vrućina.

Ipak ovo neće biti dobra vijest za one koji planiraju godišnje odmore oko polovine mjeseca na Jadranu, jer se i tamo očekuju lokalni pljuskovi i nepogode.

Uz želju da prognoze donesu neke bolje vjesti večeras i sutra želim vam ugodan dan.

 
index Instagram400x230 youtube