Danas sunčano i vruće, a od sutra stižu promjene

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva lokalno u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak u zapadnim i središnjim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje i do 23 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stupnja, navodi u prognozi Federalni hidrometeorološki zavod.

Svježija noć, uz mirniji san, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod kroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti izražene ni tijekom jutra. U poslijepodnevnim satima poželjno je ne pretjerivati s aktivnostima.

S dolaskom večeri, obzirom na blizinu pogoršanja, kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, nesanice. u četvrtak će u BiH preovladavati pretežito oblačno vrijeme.

Lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 23 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29, na jugu do 32 stupnja.

U petak se prije podne prognozira pretežito oblačno s kišom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U drugoj polovici dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 22 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje od 27 do 30 stupnjeva.

 
index Instagram400x230 youtube