Županijski tužitelj raspisao potragu za počiniteljem vandalskog čina na spomeniku Ludvigu Pavloviću

Dana 28.7.2020. godine, na internet portalima te na društvenim mrežama objavljena je fotografija muškarca koji urinira po spomeniku Ludvigu Pavloviću koji se nalazi u mjestu Vinjani, općina Posušje, uz cestu između Tomislavgrada i Posušja čiju spomen ploču je u sjećanje na Ludviga Pavlovića postavila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne.

Policijski službenici PU Posušje su o navedenom izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu koji je naložio da se raspiše potraga za nepoznatim počiniteljem kako bi se utvrdio njegov točan identitet i prema istome poduzele zakonom predviđene mjere i radnje zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl.163 st.2 KZ F BiH Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Policijski službenici PU Posušje i Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog kaznenog djela, te će po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće Izvješće Županijskom tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

 
index Instagram400x230 youtube