XXIV međunarodni tradicionalni muaythai kup Ludvig Lutko Pavlović [najava]

Dvadeset četvrtu godinu za redom Ljubuški je domaćin priredbe u borilačkom sportu, muay thai -tajlandski box- novi olimpijski sport. Skoro četvrt stoljeća prošlo je otkako je ovaj sport došao u Hercegovinu.

U Ljubuškom, Širokom, Čapljini, Čitluku, Neumu, Mostaru, Grudama, Širokom Brijegu, Posušju, Tomislav gradu pa preko Središnje Bosne sve do Orašja gledali smo žestoke okršaje u borilačkom ringu i sanjali da će jednog dana i ovaj sport postati dio olimpijske obitelji.

Kada je Svjetski olimpijski komitet 2016 godine u Londonu to definitivno i potvrdio te kazao da će muaythai sport prvi put biti službeni olimpijski sport na olimpijadi 2024 godine.

Klub tajlandskog boxa Ludvig Pavlović Ljubuški je nesporno najzaslužniji kolektiv za to u Bosni i Hercegovini.

Sada predstoji veliki posao i gradnja muaythai kampa čiji će ulaz graditi veliki olimpijski krugovi.

Kojem će to gradu pripasti ostaje da se vidi ali svakako ne treba zaboraviti koliko su Ljubuški i Hercegovina dali za prosperitet i popularnost ovog sporta.

Ove godine Ljubuški će ugostiti četvoricu iskusnih boraca u kategoriji -81 kg.

Bit će to popularna mini piramida u profesionalnom muaythai sportu.

Piramidu je verifificirala-ovjerila WBC MUAYTHAI svjetska renomirana kuća za ovaj sport.

Borci su podijeljeni u dvije grupe A i B, a pobjednici grupa se iste večeri sastaju u finalu i samo će jedan ponijeti titulu KING OF THE COLOSSEUM- KRALJA ARENE.

Pravila u profi muaythai sportu su jako precizna. Radi se definitivno o najtežem borilačkom sportu u stojećem stavu.

Dozvoljeni su udarci rukama i nogama, laktovima i koljenima, u tijelo i glavu. Kako je ovo turnirski sistem natjecanja i borac mora odraditi dvije borbe iste večeri Svjetska organizacija je sa organizatorom dozvolila da se na laktovima nose lagani pamučni štitnici kako bi se smanjila mogućnost povrede boraca u predjelu glave što bi automatski značilo i prekid borbe a kasnije i nemogućnost borca da odradi i finalnu borbu.

Borci će se boriti tri runde po tri minute sa stankama od minutu i pol.

Publika će uživati i gledati majstorije četvorice boraca i to:

Skupina ( A )
Marin Čarapina

MARIN ČARAPINA, Mostarac koji će braniti boje Republike Hrvatske.Marin je iskusni borac koji je svoju karijeru i kovanje zanata počeo u mostarskom muaythai klubu Hunter a jedno vrijeme je živio, vježbao i natjecao se i na Thailandu.  Za njega će ovaj turnir biti zaista izazov a od ishoda na njemu zavisi hoće li u proljeće iduće godine napasti jednu od titula u ovom sportu. Saznajemo kako bi domaćin ovog meča upravo bio njegov Mostar i to bi zaista bio istinski spektakl i veliki događaj za cijelu Hercegovinu.

Marinov protivnik je,

hasan kačevićHASAN KAČEVIĆ koji dolazi iz Sarajeva i iz kluba gdje se gaji poseban osjećaj za muaythai sport. Kačević će predstavljati Bosnu i Hercegovinu. On doista nije iskusan kao Marin ali je mladi perspektivni borac koji će dati sve od sebe da iznenadi Marina i uđe u finale.Ovaj meč će biti jako jako interesantan i oba borca će trebati ogromnu podršku svojih navijača da dođu do konačnog cilja odnosno do finala a potom i osvajanja mini piramide.Vidjet ćemo čiji će tim izabrati bolju taktiku i tko će doista biti spremniji i sretniji u ovom meču.

Skupina ( B )

Boje Srbije branit će i predstavljati LJUBO JALOVI.

ljubo jalovi

O ovom borcu skoro svi zaljubljenici ovog sporta pa i šira javnost znaju gotovo sve.Momak je pobrao amaterske titule prvaka Europe i Svijeta u borilačkim sportovima i ima skoro 130 mečeva. Golemo iskustvo u svim ringovima diljem svijeta.Mnogi će reći da je on prvi favorit mini piramide u Ljubuškom. Po statistici to i stoji no ovaj sport je zaista nepredvidiv što smo bezbroj puta bili i očevidci na malim ekranima kada su glavni favoriti gubili mečeve od skoro nepoznatih boraca. Ljubo dolazi u Ljubuški pun optimizma sa jednim ciljem da pobjedi oba meča i osvoji piramidu.

Njemu kao prepreka stajat će u ringu borac koji predstavlja Iran i zove se MAHMOOD GIJAHI KARO.

Mahmood Gijahi Karo

Ovaj Iranac trenutno živi i studira u Sarajevu. Ima iza sebe pozitivan skor i jako pametno gradi karijeru. Njega odlikuju kao i njegova protivnika iz Srbije atraktivne leteće tehnike ovog sporta i publika će doista uživati. Ko će biti spremniji i spretniji ostaje da se vidi.

Osim mini piramide u profi muaythai sportu, publika će u ovoj večeri borilačkog sporta gledati i jedan meč u MMA sportu. Dakako radi se o borbi u slobodnom stilu, daleko najopasnijem borilačkom sportu današnjice kojeg je proslavio hrvatski borac i legenda Mirko CRO COP Filipović.
Ovaj super fight meč predviđen je u dvije runde sa po pet minuta po pravilima UFC-a – najrenomiranije svjetske kuće u ovom sportu.

Publika će u Ljubuškom doći na svoje kada u ring uđe domaći borac Ljubušak- Vitinjanin ANTE ALILOVIĆ.

ante alilović

Ante je karijeru započeo u klubu Arti iz Ljubuškog kod trenera Josipa Artukovića, a sada vježba u klubu Feniks Vitina, Kralj Tomislav Čapljina i Vitez Mile Bošnjak iz Posušja. U svim ovim klubovima skuplja iskustvo i koristi sparing partnere u raznim borilačkim sportovima da bi izborio svoju šansu na međunarodnoj sceni.

Njegov protivnik dolazi iz Prijedora i zove se, SLOBODAN VUKIĆ.

slobodan vukić

Slobodan dolazi iz renomiranog kluba Winner iz Prijedora. Ima pozitivan skor iza sebe i mlad je i perspektivan borac kao i Ante. Njegov klub preferira osim MMA sporta i K-1 i muaythai sport i bit će zaista jako interesantan meč kad se zna da je Ante Alilović specijalist za parter i Jiu Jitsu.

Alfa i omega ovogodišnjeg KING OF THE COLOSSEUMA 2019 je jedan od pionira borilačkog sporta i u EX državi i u Bosni Hercegovini i Hrvatskoj, posušak MILJENKO KUTLEŠA ROŠA.

Roša je majstor borilačkog sporta i međunarodni sudac za ove sportove. Sudionik je velikih europskih i svjetskih prvenstava i kao trener i kao međunarodni sudac i jedan od sinonima ovih sportova na ovim prostorima.
Miljenko je šef organizacijskog tima i supervizor za cijelu priredbu i ne sumnjamo da će je odraditi besprijekorno.

Miljenko će sastaviti i sudački tim koji zaista mora biti respektabilan i neovisan i neka pobijedi tko zaista bude bolji i spremniji.

Za sve informacije Miljenko vam stoji na raspolaganju i možete ga dobiti na njegov mobitel- viber-whatsapp br. +385917837733.

Poslijednja izmjena danaSubota, 07 Prosinac 2019 13:18
 
index Instagram400x230 youtube