Vučić: Kup je veliki izazov za sve u klubu

Nogometaši Ljubuškog su nastavili s dominantnim igrama u Drugoj ligi FBiH Jug pobjedom kod Bjelopoljca od 4:1, a već danas (16.30h) pred sobom imaju jedan dodatni izazov u utakmici 2. kola Kupa Federacije BiH kad na Babovcu dočekuju Budućnost iz Banovića.

Ljubušaci su prošle nedjelje savladali Bjelopoljac, ali su sva četiri gola zabili u drugom poluvremenu. Osim toga, primili su i prvi pogodak ove sezone pa im impresivna ukupna gol razlika sad iznosi 17:1.

Morali smo voditi računa o nizu od tri utakmice u kratkom periodu pa smo provukli više igrača kroz utakmicu te par njih probali rekuperirati. Uspjeli smo dobiti normalnu igru, šanse i golove, iako se u prvom dijelu ispostavilo da Bjelopoljac posjeduje određenu kvalitetu. Ipak smo u drugom poluvremenu rezultatski to uspješno priveli, ali i spletom okolnosti primili gol. Svakog protivnika treba respektirati, ova utakmica je to pokazala, komentirao je trener Damir Vučić za Dnevni list

Ljubuški u ovom rangu zasad djeluje dosta dominantno.

Posljedica je to određenog sustavnog rada, polako dolazimo do mehanizama koji nam odgovaraju sukladno kvaliteti igrača koje imamo. Igramo napadački nogomet, cilj je postići gol više. Ljudi, za koje se nadamo da će se uskoro početi vraćati na stadione u BiH, dolaze vidjeti atraktivnu igru, a i nama to donosi određeno zadovoljstvo, kaže Vučić.

Već danas (16.30 sati) pred sobom imaju novi izazov jer će biti domaćini Budućnosti, članu Prve lige FBiH.

Imamo određeno iskustvo sa Kup natjecanjem jer smo prošle sezone imali priliku igrati i sa prvakom BiH, Sarajevom. Uvijek je tu psihološka priprema možda najvažnija. Sve ekipe treba respektirati sukladno svijesti o svojoj kvaliteti. Pitanje je kakav će imati pristup, npr. Sarajevo je imalo ležeran pristup pa je bilo u blizu neko vrijeme iako oni imaju veću kvalitetu. Budućnost poznajem, ali diskutabilno je hoće li doći u punom sastavu ili kombiniranom. Mi smo ipak koncentrirani na svoju igru, odigrat ćemo najbolje što možemo i ako damo maksimum, dobar rezultat neće izostati, smatra trener Ljubušaka.

Veća motivacija je na strani domaćina koji dolazi iz nižeg ranga i ima izraženiju potrebu za dokazivanjem u ovakvoj utakmici.

Za male sredine je to veliki izazov, dok je kompleksna situacija za prvoligaše koji imaju jako teške utakmice, a nemaju toliku kvalitetu da igraju u Kupu do kraja, niti imaju širinu da igraju kvalitetne utakmice u ritmu srijeda – subota. Za manje klubove je vid afirmacije, može skrenuti pažnju. Nama je ova utakmica šlag na ono što se događa u našoj ligi i izazov za sve u klubu, zaključio je Damir Vučić.

 
index Instagram400x230 youtube