Karate klub Ljubuški vrši upis novih članova

Početkom školske godine Karate klub Ljubuški vrši upis novih članova u karate školu.

Svijest o važnosti sporta za razvoj djeteta ranije predškolske i školske dobi svakom roditelju donosi i dilemu o pravilnom odabiru sporta za svoje dijete.

Karate nije samo poseban oblik samoobrane već je i sport koji pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje više aspekata razvoja kod mladih ljudi.

Karate nudi:

* zdraviji način života
* bolju tjelesnu spremnost
* povećanje samopouzdanja
* postavljanje i dostizanje ciljeva
* povećanje zrelosti
* ustrajnost u svemu
* adaptiranje i prilagodbu u zajednici.

Kao sport i borilačka vještina, karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest, lako trening karatea traži puno discipline, njegova interaktivna narav nudi temelj za učenje i vježbanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja, iskrenosti i pozitivnog razmišljanja.

Bavljenje karateom kao sportom, idealna je pretpostavka za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice u školskom uzrastu.

Suprotno predrasudama koje borilačke sportove karakteriziraju nasilnim, karate svojim vježbačima primarno nudi disciplinu, poštovanje i samokontrolu kao osnovne pretpostavke za bavljenje ovim sportom.

Idealno je krenuti na početku sezone koja u pravilu, prati dinamiku školske sezone, dakle tijekom rujna odnosno listopada ili početkom kalendarske godine kada se ponovno formiraju početničke grupe.

Međutim, u karate klub Ljubuški možete se uključiti bilo kada tijekom godine, jer formiranje nove grupe za početnike ovisi o interesu polaznika.

Zbog trenutne epidemiološke situacije nastojim se maksimalno pridržavati uputa stručnih zdravstvenih organizacija, te smo treninge podijelili u skupine od 10- ak vježbača s kojima radi jedan trener.

Priključiti i informirati se možete bilo kada u sljedećim terminima :

  • Ponedjeljak od 17:00-19:00 sati
  • Utorak: 17-00-18:00 sati
  • Četvrtak: 17:00-19:00 sati
  • Petak: 17:00-19:00 sati
  • Subota: 14:00-15:00 sati

Svi treninzi se trenutno odvijaju u Gradskog sportskoj dvorani ( ulaz zapad)

Sve info. na 063 324 972 (Ivan Anić)

Poslijednja izmjena danaUtorak, 15 Rujan 2020 09:15
 
index Instagram400x230 youtube