Održana 39. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški [audio]

Istaknuto Održana 39. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški [audio]

Danas se, u dvorani hotela Bigeste u Ljubuškom s početkom u 10 sati, održala 39. sjednica Gradskog vijeća Ljubuški.

Na sjednici su nazočili, uz gradonačelnika Nevenka Barbarića, i vjećnici, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, te ravnatelji javnih poduzeća.

Na početku, obratili su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola sa informacijama o radu za 2019. godinu i Programom rada za 2020. godinu, piše vrisak.info.

O stanju u ljubuškoj Gimnaziji govorio je ravnatelj Gimnazije Leopold Mandić koji je kazao da je ove godine u školi 14 odjeljenja, ukupno 310 učenika, te se nada da će se taj broj zadržati i sljedeće godine.

„Zbog novonastale situacije pojavom koronavirusa, nastava je prekinuta 13. 3., a već idućeg dana su krenule pripreme za online nastavu. Mogu reći da nastava na daljinu ne bi bila ni približno ovako dobra da nije bilo profesora iz naše škole, jer je naša županija dobila zadatak da radi 13 predmeta za platformu Sveučilišta u Mostaru. Od tih 13 predmeta, naša škola radi 6 predmeta“, zaključio je Mandić.

Također, u ostalim školama ravnatelji su zadovoljni radom i načinom na koji funkcionira on line nastava, poznavajući poteškoće s kojima su se susretali, te sa manjkom opreme potrebne za praćenje nastave kod pojedinih učenika. Naglasili su da se taj problem brzo rješio putem donacija te da su svi učenici mogli pratiti nastavu na daljinu.

Što se tiče mature, čeka se naputak od ministarstva, a održan je i sastanak svih ravnatelja škola u ZŽH, te je potvrđeno od strane Ministarstva da će državna matura u Hrvatskoj biti omogućena učenicima.

Obratio se i Viktor Grbavac, direktor Gradskog vrtića Ljubuški, te izjavio da će se sutra sastati predstavnici gradskog i privatnih vrtića iz Ljubuškog kako bi usuglasili standarde rada.

„Sutra ćemo također u suradnji s Gradom Ljubuškim i s našom Profesionalnom vatrogasnom postrojbom izvršiti dezinfekciju i deratizaciju svih vrtića na području grada Ljubuškog tako da sva djeca koja dođu u ponedjeljak mogu doći u uredne i čiste prostore“, kazao je Grbavac te dodao da su dobili naputke o radu od nadležnih institucija.

Iako je iza njih razdoblje od dva mjeseca bez rada, vrtići su spremni za rad poštivajući propisane mjere.

„Skupine će biti od deset polaznika, tete će nositi zaštitne maske, koristiti će se beskontaktni toplomjeri, a ulazak roditelja u prostorije vrtića najvjerojatnije neće biti dopušten“, rekao je Grbavac te nadodao kako očekuju manji broj djece zbog straha roditelja, te da će se napraviti svi uvjeti da sigurnost djece bude na razini.

Na dnevnom redu su se našli i Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o mjerama pomoći gospodarstvu radi ublažavanja posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom, Prijedlog odluke o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu, Prijedlog Rješenja o razriješenju Povjerenstva za rješavanje po žalbi na odluke u kojima je u prvom stupnju rješavano na temelju odluka Općinskog vijeća, u okviru isključivih prava i dužnosti općine, te imenovanju Povjerenstva za rješavanje po žalbi na odluke u kojima je u prvom stupnju rješavano na temelju odluka Gradskog vijeća, u okviru isključivih prava i dužnosti grada Ljubuškog.

Poslijednja izmjena danaSubota, 16 Svi 2020 01:06
 
index Instagram400x230 youtube