Ljubuški: Obavijest biračima koji imaju koronu ili su u izolaciji

Birači iz Ljubuškog, kojima je dijagnosticirano oboljenje COVID-19 nakon 12.11.2020. godine ili na sam dan izbora najkasnije do 09:00 sati, mogu zatražiti da glasaju putem posebnog mobilnog tima, na način da trebaju u Gradsko izborno povjerenstvo Ljubuški dostaviti Zahtjev za glasovanje i popratnu dokumentaciju.

Da bi ostvario svoje biračko pravo, birač je dužan osobno (putem e-maila, fax aparata ili viber / whatsApp aplikacija) ili putem druge osobe dostaviti zahtjev za glasovanje putem kovertiranog glasačkog listića i medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 i/ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija ili hospitalizacija.

Zahtjev za glasovanje i popratnu dokumentaciju je birač dužan dostaviti najkasnije 15.11.2020. godine do 09:00 sati.

Zahtjev za glasovanje, te medicinski nalaz ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija, Gradskom izbornom povjerenstvu Ljubuški može se dostaviti na jedan od sljedećih načina:

-           putem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

-           putem fax-a na broj 039/835-563,

-           putem viber-a ili whatsApp-a na broj 063/398-982,

-           ili putem druge osobe u prostorije Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški (ured – prizemlje zgrade Gradske vijećnice).''

Obrazac zahtjeva preuzmite OVDJE

 
index Instagram400x230 youtube