U Ljubuškom predstavljen projekt "FORT-NET" u vrijednosti od 470.000,00 eura

Projekt „FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori”, predstavljen je u petak 29.11. 2019.godine u Ljubuškom.

Projekt se provodi u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina- Crna Gora koji financira Europska Unija, a implementiraju ga Grad Ljubuški kao nositelj projekta, Javna Ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG, Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO)

Projekt su prezentirali gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, ravnatelj JU Razvojne agencije ŽZH-HERAG Radoslav Luburić, Svetlana Vujičić iz Centra za inicijative u oblasti održivog turizma (CSTI), Milena Čukić iz Nacionalne turističke zajednice Crne Gore, te Andrea Škegro iz Grada Ljubuški.

fort-net-projekt-3.jpg

"Ovaj IPA projekt prekogranične suradnje s Crnom Gorom ima za cilj promoviranje, ažuriranje, dijelom i uređenje turističkih potencijala", istaknuo je gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić. 

Mapirati će se turističke rute, popisati ukupna turistička ponuda, tako da turisti mogu vidjeti gdje mogu naći smještaj i gdje se nudi kvalitetna gastro ponuda.

"Izraditi će se digitalna platforma koja će se moći posjetiti na info-stolovima, imati ćemo dva info-stola. Jedan će biti smješten na prostoru vodopada Kravica, a drugi će biti u Stocu, na području Javne ustanove Radimlja", istaknuo je Radoslav Luburić.

Andrea Škegro koja je predstavila pojedinosti projekta rekla je kako se planira promovirati turistička ponuda, ne samo u Hercegovini, nego i u Crnoj Gori. Biti će angažirani influenceri, te će biti provedena medijska kampanja s ciljem promoviranja turističkih potencijala.

Implementacija projekta službeno je započela 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca.

Projektom se namjeravaju poboljšati uvjeti za stvaranje održive turističke ponude koja se temelji na kulturnoj baštini smještenoj na periferiji urbanih središta i u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Obzirom da će tokom provedbe projekta kulturna i prirodna baština biti sistematski popisana a nova turistička ponuda kreirana i promovirana, sve to će doprinijeti jačanju informiranosti turista o ponudi prekograničnog područja i njegove prepoznatljivosti kao turističke destinacije. Također, doći će i do unapređenja prekogranične suradnje među nositeljima aktivnosti ove regije i jačanja svijesti lokalnog stanovništva o značaju svestrane prekogranične razmjene. Ovo će doprinijeti da se potencijal prekogranične regije Bosne i Hercegovine i Crne Gore prepozna kao dio strategije ekonomskog razvoja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 470.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura.

Poslijednja izmjena danaPetak, 29 Studeni 2019 13:55
 
index Instagram400x230 youtube