Mali Ljubušaci svom Gradu pjesmom i plesom čestitali rođendan [video]

Polaznici Dječjeg vrtića Ljubuški tako mali, a već znaju čuvati kulturnu i povijesnu baštinu svog grada Ljubuškog.

Oni znaju da grad ne čine igrališta, zgrade, ulice i njihove kuće, nego da grad čine ljudi koji mu daju dušu. Dan grada Ljubuškog je prilika da oni, na sebi svojstven i kreativan način iz srca izraze ljubav prema Ljubuškom i čestitaju gradonačelniku Vedranu Markotiću rođendan grada.

"U njemu živimo radosno svi hvala naš grade Ljubuški, u srcu tebe nosimo mi sretan ti rođendan Ljubuški", uputili su čestitku svom gradu polaznici Dječjeg vrtića Ljubuški. Oni u povodu Dana grada ovaj mjesec realiziraju projekt „Moj grad Ljubuški“.  Cilj ovog projekta je kroz mnogobrojne aktivnosti što bolje upoznavanje grada u kojem žive te omogućiti djeci da steknu određena znanja i predodžbe o Ljubuškom. Odgajateljice s djecom razgovaraju o tome gdje se što nalazi u gradu i što ima u kojoj zgradi te ih vode u šetnju gradom. Također, cilj je odgovoriti djeci na mnogobrojna pitanja kao što su: Kako je nastao grad? Gdje se što nalazi? Tko mu je dao ime? Kakav je grad bio prije? Što je u gradu najljepše? i drugo. Zadatak projekta je upoznavanje novih pojmova, usvajanje novih nazivlja i upoznavanje novih institucija. Projektom se razvija sposobnost za zajedničku igru, aktivnost, rad s manjom skupinom djece kod stvaranja pjesmica o gradu te potiče dječju znatiželju usmjeravanjem na razmišljanje o gradu, povezivanje poznatog s nepoznatim i zaključivanjem na osnovi provedenih aktivnosti.

Kažimo i to, kako je ovaj projekt zamišljen i kao terenski rad. Takvim pristupom istraživanju djeca će sama svojim osobnim iskustvom moći vidjeti i doživjeti mjesta i ustanove u njihovom gradu. U suradnji s Foto klubom Fokus Ljubuški u vrtiću planiramo napraviti izložbu fotografija o Ljubuškom te nakon toga raspisati javni likovni natječaj na temu Ljubuški u kojem mogu sudjelovati djeca iz svih vrtića s područja Ljubuškog, kao i djeca koja ne idu u vrtić. Tročlani žiri će izabrati i nagraditi najbolje crteže.

„Kad želiš poželjeti sretan rođendan nekom tko ti je drag, želiš da to bude na drugačiji način i nekim posebnim riječima, obično se zamisliš i ostaneš bez inspiracije, ali kad se radi o Ljubuškom, onda se riječi same pišu. Tako nam je skupina Ivke i Ivane otkrila koga sve voli najviše na svijetu, Nenini su nam objasnili zašto vole svoj grad. Bebe su na svoj način čestitale rođendan, a starija skupina  Goge i Ivone otpjevala je jednu divnu baladu u čast našemu gradu. Dok je u pozadini na gitari svirao ujak Ante, Petra Pavlović unuka pok. Martina Pere Borasa otpjevala je djedovu pjesmu Ljubuški. Zahvaljujem djeci, roditeljima, bakama i djedovima, a posebno odgojiteljicama koje su osmislile program i marljivo radile s djecom, što je rezultiralo ovakvom čestitkom" kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo koja je naglasila da su puno pomogli pri realizaciji čestitke snimatelj Damir Spajić i Plesni klubu Dance Factory te Džajić Commerce koji je ovom prilikom počastio djecu slatkišima.

"Grade moj, želim ti puno ljubavi naše prema Tebi i sve će se naše želje ostvariti. Ljubuški, sretan ti rođendan", poručili su iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube