"Put križa" Stjepana Skoke predstavljen na Humcu [foto]

Istaknuto "Put križa" Stjepana Skoke predstavljen na Humcu [foto]

Akademski kipar Stjepan Skoko večeras je u okviru obilježavanja Dana grada Ljubuškog predstavio svoju izložbu "Put križa", a ista je upriličena u Franjevačkom samostanu (lapidarij) na Humcu.

"U nutrini našeg bića svaka postaja križnog puta je živa slika , stvarni događaj koji određuje drugi redoslijed i drugo vrijeme. U stvarnom životu, kako u osobnom tako i u nacionalnom, multinacionalnom biću ovo putovanje može se ukratko sažeti kao vječna potragu za istinom, mirom, besmrtnošću, bolje rečeno duhovna priprema koja omogućuje uspon na nebo.Pred svakom ovom postajom imamo niz pitanja, tražimo odgovor u svim segmentima svijesti, pokušavamo biti na nogama, časno i dostojanstveno doći do cilja", rekao je već prije Skoko o svojoj izložbi.

Kratke crtice iz biografije autora

Stjepan Skoko, rođen je 9. rujna 1959. godine u Grabu, Bosna i Hercegovina. Školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu završio je 1979. godine, a 1986. diplomirao kiparstvo na ALU u Zagreb, u klasi prof. Vjekoslava Rukljača. Dekan je Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, te voditelj je kiparske klase i ima status redovitog profesora. U članstvo Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu primljen je 1987. godine. 1995. utemeljio Umjetničku galeriju "TMT" Ljubuški, sudjelovao u osnivanju Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 13 Veljača 2020 21:56
 
index Instagram400x230 youtube