Klub kulture "Libuša" priprema novu predstavu [audio&foto]

Klub kulture "Libuša" iz Ljubuškog iza kojeg je uspješna kazališna sezona s obzirom na niz dobro prihvaćenih izvedbi na gostovanjima po Hercegovini i šire priprema novi komad.

Riječ je o predstavi ''Naoposum ili Nikako“. Ljubuški glumci amateri bruse detalje na probama u Osnovnoj školi IBM na Gračinama, a uskoro se očekuje premijera u Ljubuškom.

Ljubuška publika će prvi put moći predstavu pogledati u veljači ili  početkom ožujka, tim povodom razgovarali smo s Vesnom Rakić, predsjednicom Kluba kulture „Libuša“ koja otkriva kako se u novom komadu tematiziraju muško-ženski odnosi u Hercegovini.

Cijela predstava je humoristična, na zanimljiv i zabavan način se prati ta njihova prepirka.  U predstavi se spominje taj patrijahalni obrazac odgajanja tako da se „ženske“ osjećaju dosta zapostavljeno time da ih nitko ništa ne pita, pa se žene udružuju da bi se stvari izmijenile. S druge strane su muškarci koji su prepadnuti; „što to žene smjeraju“, muškarci su se organizirali u Udrugu za zaštitu muških, na sceni se vodi prepirka između te dvije udruge. Biti će zabavno i zanimljivo, ali ima tu nešto što možemo naučiti, a to je da svatko na svijetu, svaki čovjek i svaka žena misli da radi „naoposum“, misli da radi kako treba, najveći konflikti nastaju upravo iz toga razloga jer nisu spremni zajednički sjesti i naći zajednički jezik “, rekla je Rakić.

Osim o novoj predstavi, razgovarali smo i o ranijim uspješnim predstavama kluba kulture „Nevidljivi Jurica“ i „Mrginji su u glavi“, te drugim aktivnostima kluba.

Poslušajte razgovor:

 
index Instagram400x230 youtube