Šesta večer Devetnice sv. Anti na Humcu [video]

Veliko mnoštvo vjernika i štovatelja svetog Ante iz humačke i okolnih župa, okupilo se i večeras u svetištu na Humcu na šestoj večeri devetnice.

Devetnicu je predmolio fra Ljubo Kurtović, a misu predvodio i na temu „Biti sol zemlje i svjetlo svijeta“ propovijedao fra Perica Ostojić.  

„Vidimo kako Isus preko elemenata, preko stvari koje su nam itekako poznate dokazuje koja je uloga nas kao vjernika kao njegovih učenika u ovom svijetu. „Vi ste sol zemlje, vi ste svijetlo svijeta“. To su riječi koje Isus izgovara svojim učenicima, ali preko svojih učenika i svima nama ostavlja ih u nasljedstvo. Sol i svjetlost su dvije stvarnosti od ključne važnosti za čovjekov život. Bez soli hrana nema ukusa, bez svijetla mi ne vidimo, ne možemo koračati, a kamoli vidjeti svijet u ljepoti svih njegovih boja. Biti pozvan ne znači smatrati se poseban ili privilegiran i ne učiniti ništa kako bi opravdali taj poziv. Ako mi kao vjernici izgubimo ono glavno što nas karakterizira, a to je vjera u živoga Isusa Krista i njegovu prisutnost, što onda mi možemo donijeti i ponuditi ovome svijetu? Ništa posebno i ništa novo“, poručio je u propovijedi fra Perica Ostojić.

On je pozvao vjernike na svetost.

„Kada su papu u miru Benedikta XI pitali što je potrebno promijeniti da bi crkva išla ukorak s vremenom, on je odgovorio vrlo jednostavno; „Crkvi nisu potrebne nikakve promjene niti revolucije, nego su joj jednostavno potrebni sveci, ljudi koji će posvjedočiti da je moguće živjeti svetost i u našim životima, u našim odnosima i u našoj svakodnevnici“. Biti svet ne znači činiti neka spektakularna djela, nego svaki dan opredijeliti se za dobro, svaki dan opredijeliti se za ljubav u našem životu“, poručio je fra Perica.

Misu je pjesmom uveličao zbor „Kmisari“.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 10 Lipanj 2020 08:03
 
index Instagram400x230 youtube