Strukovna škola u Ljubuškom još nema uvjete za izvođenje nastave u samo jednoj smjeni

Zgrada Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića u Ljubuškom održava se i uređuje na početku svake školske godine, no potrebna su konkretnija ulaganja kako bi se riješili određeni problemi, a jedan od njih je izvođenje nastave u dvije smjene.

U izvješću koje potpisuje Ivan Šaravanja, ravnatelj ove škole, navodi se kako su izloženi pritisku roditelja koji žele da djeca nastavu pohađaju u jutarnjoj smjeni, a zasad im nisu u mogućnosti udovoljiti.

Projektna dokumentacija

Zgrada, naime, ima 18 učionica, informatički kabinet i dvije radionice za strojarstvo, kabinet za zdravstvo i radionicu za stolare. Nastava se odvija u dvije smjene, odnosno 14 odjela je u jutarnjoj, a 14 u poslijepodnevnoj smjeni.

Potrebno je, kako se navodi u izvješću, izraditi projektnu dokumentaciju i lokacijsku dozvolu za dogradnju dodatnog objekta od 8 učionica kako bi se nastava mogla izvoditi samo u jutarnjoj smjeni. Za obnovu je zreo i informatički kabinet, a među prioritetima je i zamjena dotrajale računalne opreme te toplinska izolacija cijele zgrade.

U izvješću je ukazano i na problem učeničkog nanošenja materijalne štete koju u većini situacija nisu u stanju razotkriti, osobito zbog nepostojanja sustava videonadzora, a koji je potrebno što hitnije ugraditi. Suočeni su i s agresivnim ponašanjima pojedinih učenika, što je pojava koju uspijevaju korigirati.

Upisivanje u prve razrede u ovoj školskoj godini, nadalje se navodi, obavljeno je u dva upisna roka i tri upisna kruga. Upisana su 153 učenika u 7 odjela, a u više razrede upisano je 436 učenika (167 maturanata). U odnosu na prethodnu, ove godine je u prve razrede upisano 27 učenika više.

Sekcije

U školi djeluju literarna, sportska i dramska sekcija te ostvaruju zapažene rezultate.

Na županijskom natjecanju „Dani hrvatskog jezika“ ova škola je u obje kategorije (pisani rad i recitacija) osvojila drugo mjesto, a osim na lokanim, dramska skupina „Nuder nas“ pokazala se uspješnom i na natjecanjima izvan županije.

Vijeće učenika organizira i humanitarne akcije za djecu koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a nastavnici svakog mjeseca izdvajaju novčane priloge za pomoć djeci njihovog preminulog kolege.

 
index Instagram400x230 youtube