Predsjednika Županijskog i Crvenog križa grada Ljubuškog o Svjetskom danu Crvenog križa

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo Viktora Grbavca, predsjednika Županijskog i Crvenog križa grada Ljubuškog, koji je čestitao ovaj dan svim djelatnicima i volonterima koji u vrijeme pandemije neumorno pružaju podršku svim ljudima u potrebi.

On je također najavio kako će se povodom ovog dana organizirati besplatna podjela maski u svim lokalnim jedinicama u županiji.

Maske će se sutra dijeliti građanima u Ljubuškom, Grudama, Širokom Brijegu i Posušju. Riječ je o  40.000 zaštitnih maski koje su dar Federalne uprave civilne zaštite.

Po dva para zaštitnih maski dijelit će se u subotu 9. svibnja od 10.30 do 12 sati svima koji dođu na Trg dr. Franje Tuđmana u Ljubuški, u Park hrvatskih velikana u Grude, na Trg hrvatskih branitelja u Posušje i Trg širokobrijeških žrtava u Široki Brijeg.

Grbavac je također najavio i akciju dobrovoljnog darivanja krvi koju za 12. svibnja Crveni križ Ljubuški organizira u suradnji s Odjelom transfuziologije SKB-a Mostar u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom u vremenu od 9 do 12 sati.

Inače, obilježavanje Svjetskog dana Crvenog križa u našoj Županiji obilježava se od 8. do 15. svibnja Tjednom Crvenog križa.

Poslijednja izmjena danaPetak, 08 Svi 2020 12:16
 
index Instagram400x230 youtube