Pročitajte kakvo je stanje u ljubuškim ljekarnama glede nabave zaštitnih maski i rukavica!

Istaknuto Pročitajte kakvo je stanje u ljubuškim ljekarnama glede nabave zaštitnih maski i rukavica!

Kao i u većini bh. općina i gradova, i ljekarne u Ljubuškom se susreću s većom potražnjom za dezinfekcijskim sredstvima i zaštitnom opremom. Njihov cilj je odgovoriti potrebama kupaca, sukladno zakonima i propisima nadležnih institucija, u što ulažu sve raspoložive snage.

A kakvo je stanje na terenu, odlučili smo telefonski provjeriti u nekoliko ljekarničkih ustanova.

Iz ljekarne Marija su nam kazali kako trenutačno na stanju imaju zaštitne rukavice, a pošiljka maski se čeka te bi uskoro trebale biti dostupne za prodaju. Dezinfekcijska sredstva su dosta tražena, a iz ove ljekarne ističu kako se mogu kupiti po realnim cijenama, već od 3 KM. 

Ljekarna Cvit Likarije nudi, pak, zaštitne maske i rukavice, kao i dezinfekcijska sredstva. Primjerice, dezinfekcijska sredstva, jednako kao u gore navedenoj ljekarni, mogu se kupiti po minimalnoj cijeni od 3 KM, a zaštitne rukavice kreću se po cijeni od 10 feninga po komadu.

Zaštitne maske i rukavice, kao i dezinfekcijska sredstva, nudi i ljubuška ljekarna Grad, a ljekarna Matić je zasad bez ponude zaštitne opreme, osim dezinfekcijskih sredstava koja su dostupna kupcima.

Zanimljivo je da je, zbog pandemije koronavirusa, i ljubuška tvrtka Arox svoje snage usmjerila u proizvodnju višekratnih maski, umjesto u vrtni namještaj.

Kako nam je nedavno potvrdio Ante Brkić iz Uprave Arox-a, tvrtka uspijeva zadovoljiti zahtjeve klijenata, a razmišljaju i o izvozu na inozemno tržište.

„Dnevno možemo izraditi 10.000 zaštitnih maski i sada smo samo na to fokusirani. Otvoreni su pregovori i za izvoz na njemačko tržište pa ćemo, najvjerojatnije, prihvatiti i taj poslovni izazov“, rekao je Brkić.

Jedan komad može se nabaviti za 2,50 KM po maloprodajnoj cijeni.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 14 Travanj 2020 11:43
 
index Instagram400x230 youtube