Rehabilitacijski centar za osobe s teškoćama Ljubuški poslao poruku povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja, a ove se godine, zbog pandemije izazvane kornavirusom, neće kako je uobičajeno, obilježiti na gradskim ulicama puštanjem plavih balona, već s porukom - ostanimo svi u kućama kako bismo zaustavili ovaj virus i što prije se vratili normalnom životu.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu proglašen je 2008. i od tada se obilježava svakoga 2. travnja, ali ove godine, kao i sve ostale aktivnosti, u stanju je izolacije izazvane koronavirusom, a ovom prigodom oglasili su se porukom iz Rehabilitacijskog centar za osobe s teškoćama Ljubuški.

Dragi naši roditelji i pratitelji danas nam je Svjetski dan Autizma. Poseban dan za našu i vašu djecu. Imali smo toliko planova koje nismo uspjeli realizirati zbog virusa radi kojeg je stao skoro čitav svijet. Danas nam je dan plavih balona, plavih majica i plavih velikih srca, boje bez koje ovaj svijet ne bi bio isti. Ta posebna i unikatna djeca znaju satima samo gledati kroz prozor,satima se mogu diviti krošnjama koje se njišu na vjetru, promatrati oblake, ptice , rakete, avione, mnoge prelijepe detalje koje mnogi od nas odavno više nisu u stanju zamijetiti. Savršena bića, koja lako ostvaruju komunikaciju s prirodom i sa svim živim bićima oko sebe na svoj jedinstven i predivan način. Zato zastanimo nekad kao i oni naučimo i mi od njih sto je ljepota života. Budimo im podrška, ljubav i prijatelj gdje god da ih sretnemo i vidimo.. Obucimo danas plave majice pustimo plavi balon neka leti visoko u zrak i učinimo ovaj dan ljepšim. Vole vas vaše tete!!!

 
index Instagram400x230 youtube