Učenici OŠ IBM posjetili Knjižnicu Ljubuški i samostan sv. Ante Padovanskog na Humcu [foto]

Istaknuto Učenici OŠ IBM posjetili Knjižnicu Ljubuški i samostan sv. Ante Padovanskog na Humcu [foto]

U sklopu terenske nastave predmeta Priroda i društvo „Moj zavičaj u prošlosti“, učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljicama Željanom Pavlović, Dražanom Matijašević i Valerijom Dodig su posjetili Etnografsku izložbu u Knjižnici Ljubuški u organizaciji Udruge Hercegovačka kulturna baština „Bilig“.

Učenici su imali priliku vidjeti različite uporabne predmete iz naše prošlosti, a pokazali su veliko zanimanje za iste što se vidjelo i iz njihovih brojnih upita. Ljubazna gospođa Slađana Milićević je strpljivo i poučno odgovarala na sva njihova pitanja: čemu su služili predmeti, kako su se upotrebljavali...

Nakon Knjižnice uputili su se u najstariji muzej u Bosni i Hercegovini, Muzej Humac gdje su također imali priliku upoznati prošlost svoga kraja razgledavanjem brojnim eksponatima iz prapovijesti, antike i srednjeg vijeka. Naravno, najveće zanimanje je izazvala Humačka ploča.

Ovih dana u novoj crkvi Sv. Ante je postavljen prekrasan oltar. S. Jasminka Pandžić, njihova vjeroučiteljica, rekla je nekoliko riječi o značenju oltara – sjedinjenje žrtve našega naroda s Kristovom žrtvom. Oltar je svjedok prošlosti našeg naroda za sadašnje i buduće naraštaje.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 12 Ožujak 2020 09:18
 
index Instagram400x230 youtube