Ljubuški karneval: Gradskoj vlasti kino, cvijeće i maskota Pele, narodu pregršt smijeha [foto]

Istaknuto Ljubuški karneval: Gradskoj vlasti kino, cvijeće i maskota Pele, narodu pregršt smijeha [foto]

Ljubuški se može pohvaliti s brojnim kulturno-sportskim manifestacijama koje tijekom cijele godine privlače velik broj posjetitelja.

Među njima se posebno ističe Ljubuški karneval, obilan šarenilom, pošalicama i programom koji Karnevalsko društvo Prolog, kao organizator, priprema mjesecima prije nego što ga predstavi ljubuškoj publici i njihovim gostima.

Veselja, zabave i pozitivnog ludila nije nedostalo ni danas. Velika karnevalska fešta, 22. po redu, ponovno je opravdala očekivanja publike i učinila ovu manifestaciju jednom od najznačajnijih u Bosni i Hercegovini.

Program je počeo autokolonom u jutarnjim satima, potom je uslijedio prijam kod gradonačelnika Nevenka Barbarića za predstavnike Federacije europskih karnevalskih gradova te okupljanje svih sudionika kod Osnovne škole Marka Marulića. Po starom običaju, karnevalisti su u mimohodu kroz gradsko središte stigli do Centra malih športova, gdje su se predstavili sa svojim točkama. Tom su prigodom uručeni i simbolični pokloni gradonačelniku Nevenku Barbariću i predsjedniku Gradskog vijeća Tihomiru Kvesiću. Gradonačelnik Barbarić je dobio ljubuško kino Slinestar“ i 16 nevena, u spomen na 16-ogodišnju vladavinu , a Kvesić maskotu „Super Tele puca Pele“. Nije izostala ni optužnica i presuda Marku Karnevalu, kao „ključ" cijelog događaja.

Nakon Centra malih športova, program se nastavlja u Prologu…

 
index Instagram400x230 youtube