Susret sa susjednim bratstvima – Frama Veljaci

U petak, 7. veljače, naša frama je priredila zajednički susret sa susjednim bratstvima iz Klobuka i Vitine. Večer smo započeli molitvom i radosnim osmjesima po čemu se i prepoznajemo kao braća framaši.

Odlučili smo da nas ovaj susret malo pobliže združi, zabavi i podsjeti na neke bitne i ključne stvari u našem životu. Podijelili smo se u grupe i započeli zabavni dio večeri različitim igrama kao što su premetanje riječi, framaško kolo sreće, snalaženje u stihovima duhovnih pjesama koje smo na kraju željeli povezati sa svetim Franjom kako bi sve na kraju imalo potpuniji smisao.

Sve nas je to iznova podsjetilo kako i život svetog Franje, Sveto pismo i čitav naš krsćanski život postaje bliži kroz onaj franjevački duh koji dijelimo kao braća framaši. Možda ne bi ni pomislio koliko tri male framice imaju snage kada se samo malo dopune, tamo gdje fali osmijeh i topla riječ, prepoznavanje brata koji ide putem kao ja i ti.

Kako se i susret bližio kraju u molitvi smo zahvalili dragom Bogu i svetom Franji na ovom zabavnom i poučnom susretu te i našim susjedima koji su nam uljepšali naš čudesni petak.

Uz okrijepu, dojmove i naravno neizostavne osmijehe na našim licima završili smo naš susret nadajući se da će opet biti prilike za ovako moćnu Franjinu atmosferu s našim susjedima.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 10 Veljača 2020 08:44
 
index Instagram400x230 youtube