Al Đazirko - ovisni novinar Karnevalske Republike

Nakon što je prošle godine predstavljena službena maskota Ljubuškog Karnevala, Džudžan Džidžo, ove godine će u programu karnevala biti predstavljen i službeni novinar Karnevalske Republike Ljubuški – Al Đazirko.

Al Đazirko je pokazao izniman potencijal u neobjektivnosti, ovisnosti i laganju, te je želja karnevalske vlasti da jednog takvog novinara imaju pod svojom kapom. Kako ističu organizatori karnevala u Ljubuškom, Al Đazirko će uskoro pokazati da je neobjektivniji od svih drugih novinara, i da bolje laže od svih drugih novinara.

Iako će od ove godine Ljubuški Karneval imati vlastitog novinara, to ne znači da će drugim novinarima biti zabranjen dolazak na Ljubuški Karneval. Dapače, svi novinari će i dalje biti kod nas dobro došli i srdačno dočekani, samo će se morati pomiriti sa činjenicom da njihov izvještaj neće biti ni blizu netočan kao Al Đazirkov.

Vlasti Karnevalske Republike Ljubuški su sigurne i uvjerene u netočnost i neobjektivnost Al Đazirkovih tekstova, zato što će Al Đazirko pisat ono što mu se naredi, i ono što je u službi vladajuće politike.

Ovaj mladi i perspektivni novinar Katarskog porijekla, rođen je u Sarajevu, ali je prošle godine odlučio preseliti u Ljubuški nakon što je Ljubuški Karneval zapalio državu, izvršio udar na sigurnost nacije, i aktivirao tajne službe da istraže zbog čega država gori. Karnevalska vlast ga je odmah aktivirala u svoje redove, gdje će uskoro dobiti naređenje da piše netočne tekstove, kako bi narod mogao znati da je točno ono što je kontra od napisanog.

Osim što je u službi vlasti, ovisan je također o lakim drogama i teškim ženama. Ne vjeruje da ga je na svijet donijela roda, već vjeruje da je pao s kruške. Najdraži film mu je „Glup i gluplji“. Na pitanje koliko je visok, odgovara: „Sedan centi, mek ko duša!“ Susjedi za njega kažu: „Nije kršćen ali je pušćen“. Njegova životna poslovica je: „Bolje ispast glup nego iz autobusa.“, naveo je Ljubuški Karneval.

 
index Instagram400x230 youtube