Blagoslovljena mrtvačnica u Gornjim Studencima [foto&audio]

U nedjelju 18.kolovoza generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, don Željko Majić, blagoslovio je mrtvačnicu u Gornjim Studencima pored groblja svetog Ivana, apostola i evanđeliste.

Radovi na izgradnji mrtvačnice započeli su još 2006.godine, a dinamika radova ovisila je o prikupljenoj količini novca. Radovi su privedeni kraju 2015.godine, a kad je završena papirologija i mrtvačnica registrirana na župu Presvetog srca Isusova u Studencima moglo se pristupiti i blagoslovu.

Mjesni biskup, mons. Ratko Perić ovlastio je generalnog vikara don Željka Majića da blagoslovi ovu građevinu što je on i učinio na svetoj Misi koju je slavio skupa sa studenčkim župnikom don Ivanom Štironjom.

Prije svete Mise sve nazočne pozdravio je župnik don Ivan Štironja koji se u ime cijele župe zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju, osobito žiteljima Gornjih Studenaca na čelu s Odborom koji vodio radove.

Na kraju svete Mise obratio se i Veselko Buntić – Bato, predsjednik Inicijativnog odbora koji je iznio osnovne podatke o gradnji, zahvalio mještanima, trojici župnika koji su pastoralno djelovali u župi u vrijeme gradnje, svim donatorima i sponzorima, te sve pozvao na prigodni domjenak koji su pripremili za ovu svečanu prigodu.

Više na linku OVDJE.

 
index Instagram400x230 youtube