Roditelji su prepoznali vrijednost Brainobrain programa za djecu

U Ljubuškom je nedavno otvoren Brainobrain centar u kojem djeca između 4 i 14 godina starosti imaju priliku pohađati Brainobrain program, odnosno na raspolaganju im je metoda učenja za razvoj intelektualnih sposobnosti i socioemocionalnih vještina.

Kako je istaknula Katica Zelić, voditeljica Brainobrain centra, prof. psihologije i gestalt psihoterapeutkinja, ovaj program koristi kombinaciju tri metode za kognitivni i emocionalni razvoj djeteta. To su abakus mentalna aritmetika, NLP neurolingvističko programiranje i neurobik vježbe.

-Koristeći abakus, djeca mogu na zabavan način savladati računske operacije i tako razviti ljubav prema računanju i matematici. Za rad na abakusu koristimo prste, kažiprst i palac, čime potičemo rast novih sinapsi u našem mozgu. Putem NLP tehnike, pak, djeca uče kako slušati, razgovarati, primjenjivati naučene vještine, razviti bolje društvene odnose s vršnjacima… Učinci NLP-a najbolje se ogledaju u načinu govora, ponašanja i razmišljanja kod djece, kazala je Zelić te je dodala kako su pogreške u Brainobrainu sastavni dio razvojnog puta. Na njima učimo, a što više vježbamo, sve ih je manje.

Naime, program je podijeljen na 10 razina za osnovnoškolski uzrast, tj. 12 razina za djecu vrtićke dobi. Svaka razina, ovisno o uzrastu grupe, traje 3 do 4 mjeseca. Satovi se održavaju jednom tjedno u trajanju od 2 sata, a potrebno je i 15 minuta vježbanja kod kuće svakog dana. Na početku svakog sata razgovara se o nekom citatu ili mudroj izreci, a nakon toga se pristupa abakusu i rješavanju zadataka. Na predavanjima se primjenjuju i neurobik vježbe, motoričke ili mentalne, ovisno o raspoloženju.

-Moram priznati kako je već u samim počecima zanimanje za ovaj program na zavidnoj razini, o čemu svjedoči šest grupa koje su u potpunosti popunjene. Drago mi je što su roditelji prepoznali vrijednosti ovog programa, koji nudi mogućnost sinergijskog djelovanja najnovijih neuroznanstvenih dostignuća u neuroplastičnosti mozga i primijenjenih psiholoških i psihoterapijskih tehnika koje bi u konačnici trebale polučiti odlične rezultate. Nadam se da će ovo biti početak jedne lijepe priče koja će se razvijati i da će djeca u sve većem broju pristupati našem programu. Važno je napomenuti i to kako upisi traju tijekom cijele godine, poručila je Zelić.

Više informacija možete pronaći i na Instagram i Facebook stranici – Brainobrain Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube