Kip Trudne Gospe stigao na Humac, upriličena zajednička molitva krunice [foto]

Brojni vjernici su večeras, nakon svete mise u novoj crkvi na Humcu, prešli u staru crkvu gdje je danas izložen kip Trudne Gospe te su sudjelovali u zajedničkoj molitvi krunice.

Kip Trudne Gospe je posredstvom Udruge Betlehem danas stigao na Humac, a u staroj crkvi će biti izložen naredna dva tjedna.

Kako je ranije objasnio pater Marko Glogović iz Udruge Betlehem, kip koji je visok nešto više od metra predstavlja trudnu Gospu koja pod svojom utrobom nosi malenoga Isusa.

Ovaj kip je hrvatska Udruga Betlehem dobila iz Amerike, a ponukani bulom „Misericordiae vultus” (Lice milosrđa) koju je napisao papa Franjo, u kojoj papa poziva vjernike da se utječu Blaženoj Djevici Mariji, iz ove Udruge su odlučili poslati ovaj kip na hodočašće kako bi se za Gospin zagovor molile sve one obiltelji koje su suočene s nedostatkom djece, supružnici koji su željni djece, a ne mogu začeti iz raznoraznih razloga, trudnice za sretan porod i za blagoslovljenu trudnoću, kao i sve obitelji sa više djece i samohrani roditelji.

Više o hodočašću kipa trudne Gospe pročitajte OVDJE

 
index Instagram400x230 youtube