Poljoprivrednici prodali oko 8 tisuća tona krumpira [Ljubuški]

Poljoprivredni proizvođači, okupljeni u PZ „Plodovi zemlje“, zadovoljni su ovogodišnjom prodajom mladog krumpira, koji je odnedavno poznat pod brendiranim imenom „Ljubuški rani“. Prodano je ukupno oko 8 tisuća tona krumpira, a ovu informaciju je za Dnevni list i portal Bolji Ljubuški potvrdio Dubravko Vukojević, prvi čovjek zadruge.

Plasman na hrvatsko tržište

„Ova godina je za nas bila jako dobra. Osim na domaće, uspjeli smo se plasirati i na hrvatsko tržište, koje je prepoznalo kvalitetu i jedinstven dizajn našeg proizvoda. Osim krumpira, solidno ide i prodaja ostalih kultura, tako da poljoprivrednici ne mogu biti nezadovoljni“, kazao je Vukojević.

Ne ide samo dobra prodaja na ruku ljubuškim poljoprivrednicima, pozitivna stvar za njih je i gradnja sabirno-distribucijskog centra u poslovnoj zoni Zvirići. Centar bi trebao postati glavno sabirno mjesto za sve proizvođače ranog krumpira, ali i ostalih poljoprivrednih proizvoda.

„U tijeku su radovi, što je najvažnije. Konstrukcija je gotova i očekujemo da će se centar završiti ove godine te kako će već u sljedećoj sezoni naši poljodjelci moći u njemu isporučivati i plasirati svoje proizvode“, istaknuo je Vukojević.

Sabirno-distribucijski centar

Oko izgradnje centra, podsjetimo, angažirana je jedna lokalna tvrtka, a ukupna površina cjelokupnog objekta je oko 1.500 četvornih metara.

Osim poljoprivredne zadruge „Plodovi zemlje“, izgradnju centra potpomaže Grad Ljubuški, Vlada Zapadnohercegovačke županije i partneri iz Europske unije.

Za izradu idejnog rješenja i projektne dokumentacije od Europske unije i Njemačke preko natječaja dobiveno je 150.000 KM, za izgradnju od Zapadnohercegovačke županije 200.000 KM, a Grad Ljubuški je u 2019. godini u proračunu predvidio 420.000 KM.

 
index Instagram400x230 youtube