Potvrđena optužnica protiv Barbe iz Ljubuškog

Općinski sud u Čitluku potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mostar protiv Marija Barbarića (1974.) iz Ljubuškog, nastanjen u Čitluku,

zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kazneno djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga i kazneno djelo neovlaštene nabave, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Naime, optužnicom se navedeni tereti da je 19. ožujka, oko 14 sati u kući na adresi Mostarsko Cerno bb, općina Čitluk, koju koristi, neovlašteno posjedovao opojnu drogu THC Cannabis ukupne neto mase 22,593 grama, a koju je držao u raznim predmetima, staklenoj tegli, plastičnoj kutijici i PVC kesici, priopćeno je u petak iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

"Također se tereti da je istog dana u istoj kući neovlašteno držao poluautomatski pištolj marke 'Češka Zbrojovka', VZOR 50 cal.7,65 mm, serijskog broja D40621 s okvirom i osam komada streljiva cal. 7,65 mm, zatim osam komada patrona cal. 12 mm lovačkog streljiva, jedan metak 7,65 mm, jednu lovačku pušku sačmaricu marke IJ 26, obje cijevi cal. 12/70 mm, serijskog broja 01551, znajući da je za nabavku i držanje navedenog oružja potrebna posebna isprava, te je navedeno oružje i streljivo nabavio i držao, a da prethodno nije ishodio valjanu ispravu", ističu iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

Općinski sud u Čitluku nakon potvrđivanja optužnice zakazao je ročište zbog izjašnjenja o krivnji za četvrtak, 11. lipnja, stoji u priopćenju.

 
index Instagram400x230 youtube