Ljubušak Josip Brkić ostaje zamjenik ministra vanjskih poslova BiH

Današnji Večernji list donosi imena hrvatskih ministara u Vijeću ministara BiH. Kako je bilo i očekivano, Vjekoslav Bevanda ostaje ministar financija i riznice, kao i Josip Grubeša koji ostaje na čelu Ministarstva pravosuđa BiH.

Ime koje je javnosti manje poznato jest Ankica Gudeljević, koja će preuzeti Ministarstvo civilnih poslova BiH. Ona je ranije bila veleposlanica BiH u Njemačkoj, a karijeru će sada nastaviti na državnoj razini.

Hrvatskim kadrovima pripadaju i tri zamjenička mjesta i tu su uglavnom kadrovi koji su javnosti već poznati.

Tako Josip Brkić ostaje zamjenik ministra vanjskih poslova BiH, dok će Mijo Krešić iz Ministarstva sigurnosti preći u Ministarstvo obrane, također na dužnost zamjenika ministra. Ljiljana Lovrić će biti imenovana na poziciju zamjenice ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i to je zadnja od šest dužnosti koje pripadaju Hrvatima u novom sazivu Vijeća ministara.

Ostaje još za vidjeti kada će oni preuzeti dužnosti, odnosno, kada će biti formirano novo Vijeće ministara. Ponovo su se pojavile trzavice u na relaciji SNSD – SDA, tako da je lako moguće da će proces trajati duže nego je predviđeno.

 
index Instagram400x230 youtube