Ljubušak Herceg pozvao načelnike i gradonačelnike da pomognu mladima

Ljubušak, Nevenko Herceg na čelu Vlade HNŽ pozvao je danas gradonačelnike i načelnike gradova i općina u HNŽ na zajedničko djelovanje kako bi što većem broju mladih osoba bilo omogućeno stipendiranje i subvencioniranje smještaja u studentske domove, te obavljanje jednogodišnjeg vježbeničkog staža.

Podsjetio je na to kako je samo tijekom ovoga mandata Vlada primila oko 600 mladih visokoobrazovanih vježbenika, a ujedno stipendira i subvencionira smještaj za oko 2000 studenata.

Naglasio je kako ovih dana Vlada provodi postupak prijama 100 novih vježbenika, a na natječaj ih se prijavilo oko 600.

Također, na nedavno raspisani natječaj za stipendiranje i subvencioniranje smještaja u studentske domove javio se iznimno veliki broj studenata.

Svjesni kako značajan broj prijavljenih neće biti u mogućnosti “odraditi” vježbenički staž u Vladinim tijelima ili dobiti stipendiju i subvenciju smještaja u studentske domove, pozivamo i Vas da u sklopu aktivnosti jedinica lokalne samouprave, ukoliko to do sada niste učinili, provedete potrebne postupke i osigurate financijska sredstva, kako bismo skupa što većem broju naših mladih omogućili stipendiranje, subvencioniranje smještaja ili stvorili preduvjete za zaposlenje.

Uvjeren sam u to kako samo zajedničkim naporima možemo osigurati još kvalitetnije obrazovanje mladih, te njihovo zapošljavanje i ostanak na našim prostorima, stoji u dopisu koji je predsjednik Herceg uputio gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave u HNŽ.

 
index Instagram400x230 youtube