Ljubuški će biti dio manifestacije "Dani europskog naslijeđa" [najava]

Tradicionalna manifestacija Federalnog ministarstva kulture i športa, „Dani europskog naslijeđa 2019.“ bit će organizirana u zapadnoj Hercegovini, 2. i 3. listopada. Ove godine moto manifestacije je „Umjetnost i zabava“.

"Ljubuški status grada dobio, između ostaloga zahvaljujući povijesnom značaju mjesta koje je bogate kulturne i povijesne baštine koja je pak značajna za širu zajednicu. „Ljubuški je grad rimskih legionara koji su sagradili vojni logor Bigeste, grad hercega Stjepana, grad koji ima najstariji muzej u Bosni i Hercegovini, samostan koji ima najvrjedniju kulturnu ostavštinu, bogata knjižnica, tematska galerija i mnoštvo povijesnih ostataka. Mi ćemo predstaviti dio prošlosti, ali i sadašnji trenutak Ljubuškog“, kazao je gradonačelnik Barbarić.

Svečano otvaranje manifestacije je planirano 2. listopada u 10.30 sati u Franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu, nakon čega je predviđen i njegov obilazak. Prvoga dana manifestacije planiran je obilazak Aleje hrvatske ćirilice na Kočerinu, potom Franjevačkog muzeja „U kući oca mojega“ u Posušju i ranokršćanskoj bazilici u Gracu u Posušju. Prvoga dana predviđene je obilazak muzeja i crkve u Sovićima, potom Ravlića pećine i Peći Milini u općini Grude.

Program u Ljubuškom

Drugoga dana manifestacije predviđen je obilazak Franjevačkog samostana Humac, Vinarije Nuić, te vodopada Kravice u Ljubuškom.

U Ljubuškom će manifestacija završiti okruglim stolom o temi kulturno – povijesnog nasljeđa na kojemu će sudjelovati stručnjaci s toga područja. U 20 sati u hotelu Bigeste, 3. listopada bit će održana dodjela povelja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Poslijednja izmjena danaPetak, 27 Rujan 2019 15:00
 
index Instagram400x230 youtube