Manifestacija hrvatskog nacionalnog zajedništva u Posavini [foto]

Manifestacija hrvatskog nacionalnog zajedništva viđena je sinoć u Posavini, u kojoj se sedmu godinu zaredom održala tradicionalna "Večer Hercegovine u Posavini".

Himnom hrvatskog naroda započela je još jedna priča posavsko-hercegovačkog zajedništva, koja je svih ovih godina redovito protkana kulturnim sadržajima i zvucima gusala, violine i šargije.

U nazočnosti velikog broja uzvanika, osoba iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života, te ponajviše gospodarstvenika iz Hercegovine, Posavine i Središnje Bosne, zatim iz Republike Hrvatske, RS, Žepča, Distrikta Brčko i Tuzlanske županije, Večer je održana u prekrasnom ambijentu Športsko kulturnog centra Aqua centar Bazeni Orašje.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako vjeruje u neraskidivu povezanost svih okupljenih iz kojih god dijelova BiH dolazili.

Zadovoljstvo suradnjom Posavine i Hercegovine izrazili su u prigodnim obraćanjima predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, a isto je potvrdio i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, a u ime Vlade Zapadnohercegovačke Županije nazočio je dopredsjednik i ministar financija Toni Kraljević, dok je Hercegbosansku županiju predvodio premijer Ivan Jozić.

Hrvatski premijer Andrej Plenković na "Večer Hercegovine u Posavini"

Plenković je jučer u Franjevačkom samostanu u Tolisi nazočio svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori RH za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata.

Uz premijera su bili predsjednik Sabora Gordan Jandrokovič, potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar državne imovine Mario Banožić, državni tajnik Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Izaslanstvo Grada Ljubuškog predvodio je gradonačelnik Nevenko Barbarićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, a u ime Skupštine ŽZH nazočio je predsjednik Ivan Jelčić, inače naš Ljubušak.

Organizatori ove večeri bili su Vlade Hercegovačko-neretvanske, Županije Posavske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

Poslijednja izmjena danaSubota, 07 Rujan 2019 17:13
 
index Instagram400x230 youtube