Potpisan Ugovor o implementaciji projekta “Partnerstvo za zapošljavanje”

U utorak je u dvorani Vlade Županije Zapadnohercegovačke upriličeno potpisivanje Ugovora o implementaciji projekta “Partnerstvo za zapošljavanje”.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, koncem 2023. godine, apliciralo je projekt koji ima za cilj doprinijeti usklađivanju obrazovanja i potreba tržišta rada. Specifični cilj projekta je uspostaviti sustav obrazovanja s elementima dualnog obrazovanja za zanimanja CNC operater i tehničar za mehatroniku u srednjim strukovnim školama Županije Zapadnohercegovačke.

Kroz projektne aktivnosti, u vremenskom razdoblju od 12 mjeseci, razviti će se standardi zanimanja CNC operater i tehničar za mehatroniku, te standardi kvalifikacija i strukovni kurikuli za navedena zanimanja kao i omogućiti izvođenje praktične nastave u realnim uvjetima.

Projekt se provodi u sklopu programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ (SDG2BiH) kojeg financira Vlada Švedske i implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH, uz koordinaciju Ureda rezidentne koordinatorice UN-a.

U ime Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ugovor o implementaciji je potpisala ministrica Daniela Perić.

 
index Instagram400x230 youtube