Dopredsjednik Vlade FBiH Toni Kraljević sastao se s čelnicima Napretka i Preporoda

Dopredsjednik Vlade Federacije BiH i ministar financija Toni Kraljević sastao se u utorak 23. siječnja 2024. godine u sjedištu Ministarstva u Sarajevu s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak dr. sc. Nikolom Čičom i predsjednikom Bošnjačke zajednice kulture Preporod prof. dr. Sanjinom Kodrićem.

" />

Na sastanku su sudjelovali i voditeljica Stručne službe HKD Napredak  Dragana Radić Poljo i generalni tajnik BZK Preporod Nazif Salčin.

Tijekom ovog susreta ukazano je na značaj ovih temeljnih organizacija kulture naroda u BiH, te je istaknuto kako su HKD „Napredak“ i BZK „Preporod“ među najznačajnijim kulturnim društvima u našoj zemlji koja baštine kulturnu i povijesnu tradiciju naroda u BiH.

s; opacity: 0;" />

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima rješavanja njihovih statusnih pitanja i načina financiranja jer će tek na taj način u punom kapacitetu moći dati svoj doprinos.

Ministar Kraljević je u prijateljskom i susretljivom razgovoru istaknuo da je svjestan značaja temeljnih organizacija kulture naroda BiH i izrazio punu podršku  svim budućim projektima, ali i opstojnosti rada društava čija se povijesna i kulturna vrijednost trebaju i moraju očuvati.

 
index Instagram400x230 youtube