Vlada ŽZH: Sastanak s izaslanstvom Sveučilišta u Mostaru

Predsjednik Vlade Predrag Čović sa suradnicima sastao se prošli tjedan u zgradi Vlade s izaslanstvom Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović sa suradnicima; ministricom obrazovanja,anas u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu sa izaslanstvom Sveučilišta u Mostaru, kojeg su činili: rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Zoran Tomić, prorektor za znanosti, kulture i športa Danielom Perić, šefom Računovodstva u Sektoru za riznicu Ministarstva financija Ivicom Gavranom i predstojnicom Ureda predsjednika Vlade Ivom Milas, sastao se dznanost i razvoj prof. dr. sc. Ivo Čolak, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Klepić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije prof. dr. sc. Tomislav Volarić, dekan Akademije likovnih umjetnosti prof. dr. sc. Svetislav Cvetković, dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti prof. dr. sc. Marin Ćorluka i voditelj Ureda rektora dr. sc. Damir Vasilj.

Na sastanku se razgovaralo o financiranju Sveučilišta od strane Vlade Županije Zapadnohercegovačke, nastavnom procesu, kao i procesu digitalizacije odgojno-obrazovnog sustava, koji se provodi već tri godine. Svrha ovoga procesa je jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnog sustava kroz suradnju s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama, s ciljem osposobljavanja učenika za daljnje školovanje, tržište rada i cjeloživotno učenje.

Naime, Vlada Županije Zapadnohercegovačke i Sveučilište u Mostaru, zaključivanjem Sporazuma o uspostavi suradnje u digitalizaciji odgojno-obrazovnog sustava 2020. godine, započeli su proces digitalizacije koji se za sada uspješno provodi, a razgovaralo se i o nastavku suradnje.

Predstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke i predstavnici Sveučilišta u Mostaru izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorima i dosadašnjom suradnjom, za koju se nadaju da će se nastaviti i u budućnosti.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 16 Listopad 2023 12:04
 
index Instagram400x230 youtube