Ministar Mijatović: Kraljević je sjajan dopremijer i ministar, odluke se više ne donose u kavanama

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović (SDP) se osvrnuo na medijske kritike upućene ministru financija i zamjeniku federalnog premijera Toniju Kraljeviću (HDZ).

“FBiH blokirala isplatu 80 milijuna KM za RS, ministar Kraljević nije ispoštovao dogovor Nikśića, Čovića i Dodika”, ovo su naslovi nakon velikog razočarenja onih koji mjesecima spinuju priču oko izdaje. Neophodno je svaki dan objašnjavati javnosti, da se odluke koje su u interesu građana ne donose ni na kakvim stranačkim sijelima, niti kavanama kao što je to bio običaj ranije – naveo je Mijatović.

Ističe da se odluke donose u institucijama, a na razočarenje onih koji su navikli da se odluke donose po kavanama i da je normalno preglasavanje i kaos u Vladi FBiH.

– Moram ih razočarati, ovaj saziv Vlade funkcionira kao tim. Ministar Kraljević je sjajan dopremijer i ministar, koji provodi odluke i dogovore u okviru Vlade FBiH, a u interesu građana FBiH. Nažalost, danas je postao senzacionalizam da se surađuje i da se odluke donose u institucijama u korist građana – kazao je Mijatović.

Istaknuo je da su krenuli kao tim, da će tako i nastaviti, a da će spin majstori brzo početi demantirati sami sebe.

– Mali savjet prije nego što pustite brutalnu laž i spin, barem oko bitnih stvari za građane, nazovite, pitajte dat ćemo vam informaciju, da se ne brukate džaba – zaključio je ministar Mijatović.

 
index Instagram400x230 youtube