Prekinut štrajk u srednjim školama ŽZH, djelatnicima od 1. siječnja veće plaće

Pedstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) i Nezavisnog sindikata uposlenika u srednjim školama ŽZH potpisali su u četvrtak Sporazum o visini koeficijenata složenosti poslova uposlenih u srednjim školama ŽZH.

"Sporazum su potpisali uime Vlade (ŽZH) predsjednik Zdenko Ćosić, a uime Sindikata predsjednica Sindikata Jasminka Petric i predsjednik Skupštine Sindikata Tomislav Prlić", priopćeno je iz Vlade ZHŽ-a.

Potpisanim sporazumom djelatnicima srednjih škola ove županije su , između ostaloga, osigurane veće plaće od siječnja iduće godine.

Potpisivanju spomenutog sporazuma prethodio je sastanak dopredsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministra financija Tonija Kraljevića i ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružice Mikulić s predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH koji je održan u srijedu popodne u prostorijama Ministarstva financija ŽZH u Ljubuškom.

Dopredsjednik Vlade ŽZH Toni Kraljević je tom prilikom, uručivši prijedlog sporazuma predstavnicima sindikata, izjavio kako je prostor za povećanje plaća otvorilo nedavno vraćanje duga za doprinose proračunskim korisnicima iz ranijih godina u visini od 15.125.741,60 konvertibilnih maraka.

Na današnjem potpisivanju sporazuma nazočili su i ministar financija Toni Kraljević, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, kao i drugi članovi Sindikata. Generalni štrajk u srednjim školama ŽZH-a, koji je počeo 24. studenoga, potpisivanjem ovog sporazuma prekinut je i srednjoškolci se već sutra vraćaju u školske klupe.

 
index Instagram400x230 youtube