Proračunskim korisnicima u ŽZH isplaćen regres po 470,50 KM

Proračunskim korisnicima ŽZH-a jučer je uplaćena naknada troškova za vrijeme korištenja godišnjeg odmora, odnosno regres.

Odlukom Vlade ŽZH, a na prijedlog Ministarstva financija, na račun svakog proračunskog korisnika uplaćeno je 470,50 KM.

Kako stoji u obrazloženju te odluke, pravni temelj za njezino donošenje sadržan je u Zakonu o izvršenju proračuna za 2020., gdje je propisano da osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora utvrđuje Vlada ŽZH a na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. odluke o naknadama iz osnove materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna u ŽZH gdje je navedeno da zaposleniku pripada naknada na ime korištenja godišnjeg odmora – regres te da će Vlada, ovisno o priljevu sredstava u proračun, za svaku proračunsku godinu posebnim aktom utvrditi visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora.

– Kao i dosadašnjih godina, regres za ovu godinu obračunat je u iznosu od 50% od prosječne neto plaće isplaćene u FBiH u posljednja tri mjeseca prije isplate, što iznosi 470,50 KM po proračunskom korisniku – izjavio je za Večernji list dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević. Dodao je kako je u ove svrhe iz proračuna ZHŽ-a izdvojena 1,093.669,51 KM. Podsjetimo, ovo je druga godina zaredom da proračunski korisnici ŽZH naknadu na ime korištenja godišnjeg odmora dobivaju cijelosti i u srpnju.

 
index Instagram400x230 youtube