Obilježena 25. godišnjica pogibije brigadira Ante Primorca [foto]

Jučer je u Kupresu obilježena 25. godišnjica pogibije brigadira Ante Primorca. Kod spomen obilježja koje se nalazi na mjestu pogibije ispred hotela Adria Ski, najprije su okupljena izaslanstva položili vijence i svijeće zapalili, nakon čega je u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Otinovcima služena sveta misa zadušnica.

Vijence su položili i svijeće zapalili, obitelj pokojnog brigadira, udruga PPN Ludvig Pavlović, predstavnici općine Ljubuški, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata Ljubuški, te ostala izaslanstva sa različitih razina vlasti u BiH.

Brigadir Ante Primorac rođen je 16. listopada 1966. godine u selu Kašče. Na samom početku Domovinskog rata, postaje pripadnik dobrovoljačke jedinice – pukovnije “Kralj Tomislav”, koja je poslije preustrojena u elitnu jedinicu HVO-a “Ludvig Pavlović”.

Prilikom oslobađanja doline Neretve teško je ranjen, ostao je 70-postotni invalid, poslije dolaska s liječenja, odbio je i samu pomisao na odlazak u invalidsku mirovinu, te otišao ponovo braniti rodnu grudu.

Nesebično je žrtvovao svoj mladi život, 7. studenoga 1994. na Cajuši, na Kupresu. Ante, tada 28-godišnjak, drugi zapovjednik elitne postrojbe “Ludviga Pavlovića”, poginuo je od granate srpskoga agresora tek nekoliko dana nakon oslobađanja Kupreške visoravni, ispred hotela AdriaSki.

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 08 Studeni 2019 09:26
 
index Instagram400x230 youtube