„Putopisni Best Of“ by Jurica Galić Juka u caffe galeriji Kerametal [najava]

04.12.2019 (srijeda) od 19 sati održat će se putopisno predavanje pod nazivom „Putopisni Best Of“, a predavač je Jurica Galić Juka, poznati dokumentarni fotograf, svjetski putnik i putopisac.

Galić je nagrađivani fotograf – jedan od definitivno najzanimljivijih nezavisnih dokumentarnih fotografa – putopisaca novije generacije.

Galićeva su specijalnost ulična i portretna fotografija, omiljene teme nepristupačni dijelovi planeta i ostaci misterioznih naroda i civilizacija, a njegov put nije puko prevaljivanje kilometara već potraga za smislom života i vlastitim poslanjem. Posebno za ovu priliku, Galić će napraviti presjek zanimljivih situacija i tema svojih putešestvija i ekspedicija diljem svijeta (cca. 70 država) u posljednjih 10 godina. Glavni fokus je na ljude, običaje, ostatke misterioznih civilizacija, te fascinantnu prirodu od pustinje Atacama u Čileu do najveće špilje svijeta Son Doong u centralnom Vijetnamu. Nije nedostajati ni zanimljivih destinacija poput napuštenog grada Pripjata u Ukrajini (černobilska katastrofa), „Ceste smrti“ u Boliviji, Uskršnjeg otoka ili majanskih piramida u džungli. Autor će na kraju predstaviti svoj / dokumentarno / edukativno / zabavni YouTube kanal Jurica Galić Juka, kao i "Putopisnu fotomonografiju 2014. - 2019." koju će zainteresirani moći i kupiti.

jurica-galic-1.jpg

O PREDAVAČU: Jurica Galić Juka profesionalni je fotograf iz Splita i član Fotokluba Split. Osim svojega osnovnoga zanimanja, on živi vrlo slojevitim životom. Galić je svjetski putnik, pisac, bloger, kolumnist, suradnik Meridijana (nacionalnog časopisa za povijest, zemljopis, ekologiju i putovanja), avanturist, youtuber, ljubitelj prirode, urednik dokumentarnog serijala Nomad i utemeljitelj udruge The Mladichi (udruga za putovanja, kreativnost i poticanje pozitivnih životnih vrijednosti). Galić je u javnosti bio niz godina poznat kao strastveni navijač Hajduka i redar u noćnom klubu. Međutim, u jednom od prijelomnih trenutaka u životu usmjerio je svoju ogromnu energiju iz „navijačkih voda“ u putovanja i fotografsko dokumentiranje i istraživanje svijeta. Upravo zahvaljujući navijačkim gostovanjima, u Galiću je probuđen putnik i istraživač koji je u njemu klijao još od ranoga djetinjstva. Na tim je prvim putovanjima ispekao zanat fotografa te je fotografiju pretvorio u svoju profesiju. Njegove je fotografske radove u više navrata objavio ugledni National Geographic u papirnatom izdanju, a i višestruko je međunarodno nagrađivan za svoj dokumentarno-fotografski rad.

 

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 02 Prosinac 2019 14:06
 
index Instagram400x230 youtube