Susret s veleposlanicom Peleg: Jačanje suradnje s izraelskim sveučilištima

Veleposlanica Izraela za Bosnu i Hercegovinu i Albaniju Galit Peleg posjetila je Sveučilište u Mostaru te se tom prilikom susrela s rektorom Sveučilišta prof. dr. sc. Zoranom Tomićem.

Sastanku su uz rektora nazočili prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije doc. dr. sc. Tomislav Volarić i Marko Laco.

Rektor Tomić je veleposlanicu Peleg upoznao s radom i projektima na Sveučilištu u Mostaru te su se osvrnuli na dosadašnju uspješnu suradnju kako s veleposlanstvom tako i sa sveučilištima, visokoobrazovnim institucijama i tvrtkama iz Izraela. Na sastanku je bilo riječi o daljnjim koracima jačanja i povezivanja Sveučilišta s Izraelom u okvirima obrazovanja s naglaskom na razvoj informacijskih tehnologija i startupa, biomedicine te agronomije i prehrambene tehnologije. Osim toga, rektor Tomić uručio je veleposlanici Odluku o prihvaćanju definicije antisemitizma Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust koju je Senat Sveučilišta u Mostaru povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta jednoglasno usvojio u siječnju.

Podsjetimo na dosadašnju uspješnu suradnju Sveučilišta u Mostaru s Izraelom od kojih je istaknut sporazum o suradnji s M.T. Abraham Group te sporazumi s Azrieli College of Engeering Jerusalem i s Holon Institute of Technology iz Tel Aviva koji su potpisani prilikom radnog posjeta Uprave SUM-a Izraelu tijekom 2022. Također, izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru za vrijeme posjete Izraelu sudjelovalo je na konferenciji Cybertech Tel Aviv 2022., koja služi kao najvažnija B2B platforma za umrežavanje u globalnoj kibernetičkoj industriji, a izvrsna suradnja kasnije je potvrđena održanim predavanjem Michaela Mizrahija, voditelja Odjela za istraživanje, inovacije i poduzetništvo s Azrieli College of Engineering Jerusalem na Sveučilištu u Mostaru.



 
index Instagram400x230 youtube