Večeras na Humcu izložba akademskog kipara Stjepana Skoke

Program obilježavanja rođendana našeg grada nastavlja se večeras, 13. veljače 2020. godine na Humcu.

Naime, akademski kipar Stjepan Skoko predstavit će svoju izložbu "Put križa", a ista će se održati u Franjevačkom samostanu (lapidarij) na Humcu s početkom u 19 sati.

"U nutrini našeg bića svaka postaja križnog puta je živa slika , stvarni događaj koji određuje drugi redoslijed i drugo vrijeme. U stvarnom životu, kako u osobnom tako i u nacionalnom, multinacionalnom biću ovo putovanje može se ukratko sažeti kao vječna potragu za istinom, mirom, besmrtnošću, bolje rečeno duhovna priprema koja omogućuje uspon na nebo.Pred svakom ovom postajom imamo niz pitanja, tražimo odgovor u svim segmentima svijesti, pokušavamo biti na nogama, časno i dostojanstveno doći do cilja", rekao je Skoko o svojoj izložbi.

Kratke crtice iz biografije autora

Stjepan Skoko, rođen je 9. rujna 1959. godine u Grabu, Bosna i Hercegovina. Školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu završio je 1979. godine, a 1986. diplomirao kiparstvo na ALU u Zagreb, u klasi prof. Vjekoslava Rukljača. Dekan je Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, te voditelj je kiparske klase i ima status redovitog profesora. U članstvo Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu primljen je 1987. godine. 1995. utemeljio Umjetničku galeriju "TMT" Ljubuški, sudjelovao u osnivanju Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 13 Veljača 2020 11:13
 
index Instagram400x230 youtube