Nikica Sabljić - snažan i eruptivan slikar koji o svijetu govori posredstvom svojih slika

Grad Ljubuški obiluje slikarima - među poznatijima svakako je Nikica Sabljić.

Nikica Sabljić rođen je 1965. godine u Ljubuškom. Po zvanju je tehničar cestovnog prometa. Ljubav prema slikarstvu gaji od malih nogu. U njegovim djelima dominiraju motivi ljubuškog kraja i Hercegovine općenito, a slika i sakralna djela. Do sada je imao 15 samostalnih izložbi, od čega dvije u inozemstvu. Rado se odaziva na pozive likovnih kolonija i humanitarnih akcija.

Svi koji poznaju Nikicu zasigurno će reći da je posrijedi samozatajan, tih i povučen čovjek, međutim snažan i eruptivan slikar, koji govori posredstvom svojih slika. Proteklih 20 godina oduševljava ljude svojim samoukim slikarskim umijećem.

U svome atelijeru, koji je urešen prekrasnim brojnim slikama koje ostavljaju bez riječi, neiscrpnom energijom i unutarnjom snagom svakodnevno stvara. Njegove slike, koje su prepoznatljive mirnim potezima i razigranim bojama, krase brojne domove. 

Budući da predstoje blagdani, između ostaloga vrijeme darivanja bližnjih, preporučavamo vam da posjetite atelijer Sabljić - u istome, koji vas zaista neće ostaviti ravnodušnim, zasigurno ćete pronaći prigodan dar i dugovječnu uspomenu za drage osobe.

 

 

 

 

 

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 06 Prosinac 2019 20:16
 
index Instagram400x230 youtube