Utorak, 03 Ožujak 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Hrvati imaju najčešći tehnički pregled vozila u EU. Jesmo li zato sigurniji?

Vlasnici novih automobila u Hrvatskoj moraju svoje aute odvesti na tehnički pregled dvije godine nakon prve registracije, a nakon toga svake godine kako bi produljili valjanost registracije. Usporedbe radi, u većem dijelu SAD-a, Kanade i Australije zakonom nisu obvezni redoviti tehnički pregledi, ponegdje je tehnički pregled potreban samo prije prodaje, nakon određene kilometraže ili nakon određene starosti, a ponegdje se testiraju samo ispušni plinovi.

Gdje Hrvati koji žive u inozemstvu plaćaju porez?

Privremeni ili dugotrajni život Hrvata u inozemstvu nažalost nije novost. Razlozi za život u inozemstvu bili su ratovi, glad, političko, odnosno gospodarsko stanje. S druge strane, zahvaljujući iseljenim Hrvatima na privremenom radu u Francuskoj, u službi Luja XIV, popularizirala se kravata.

Hrvatska u skupini smrti Lige nacija

Hrvatska je saznala protivnike za novo izdanje Lige nacija, a to će biti Francuska, Portugal i Švedska. Dobili smo dosta atraktivnu skupinu, ali i priliku za revanš protiv Francuza za onaj poraz iz finala SP-a...

  • Objavljeno u Nogomet

Cijene goriva u BiH pale i do 1,75 KM

Pad cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu nastavio je obaranje cjenovnika i u BiH, pa je tako na području Prnjavora gorivo moguće točiti i za 1,75 KM, a ovaj trend bi, tvrde stručnjaci, trebale slijediti i ostali vlasnici benzinskih crpki jer imaju prostora da benzin i dizel snize na ispod dvije marke.

Pretplati se na ovaj RSS feed